Summering av det gångna året

Jag brukar göra en summering av det gångna året för att se om minnet hänger med, så också i år.

Det har varit ett händelserikt år inom Aktiva Seniorer för mig. Jag gör nu mitt fjärde år i styrelsen och i programgruppen. Fantastiskt roliga år tillsammans med erfarna ledamöter som visar glädje i arbetet med att ordna bra program och roliga sammankomster. Jag önskar att fler medlemmar tar tillvara dessa tillfällen.

Jag jobbar i Pub&teatergruppen tillsammans med tio personer; vi har nyligen döpt om den till Nöjespatrullen för att spegla vårt mera allsidiga program. I höst ordnade vi nostalgiska program, som till exempel ”Hur var det när Du var i farten”, vad hände på 50-70 talen på dansgolvet i Uppsala? Vi har också avnjutit ”Ärtsoppa med punsch”. Båda aktiviteterna blev snabbt fulltecknade.

”Lars Molin i våra hjärtan” – också mycket minnesvärt. Vi hoppas kunna återkomma nästa höst med en ny aktivitet med Lars Molin.

Nästa höst planerar teatergruppen en amatörteateruppsättning med plats för 200 personer så att alla som vill ska få plats.

Glädjande nog har vi fått två nya medlemmar adjungerade till styrelsen. Vi har även ett stort behov att få fler personer till programgruppen för att kunna tillhandahålla ett lika digert och allsidigt program där fler kan delta.

Att ha roligt är en allvarlig historia, det kan jag verkligen intyga! Det är det som gör att jag vill fortsätta att arbeta i Aktiva Seniorer.

Vid min ålder (74) behöver man inga julklappar, alla roliga upplevelser uppväger alla materiella ting.

Nu har jag inte tid med er längre, julkalendern börjar.

En riktigt GOD JUL & GOTT NYTT ÅR till er alla!

Ulf Holmqvist, styrelseledamot FAS Uppsala