Vill du bli med i ett matlag?

Nu tänker vi ordna så att ännu fler kan vara med. Är du intresserad att komma med i ett matlag, kontakta Åsa Näsström.

I Uppsala är matlag ett välkänt begrepp från studentvärlden, kanske främst från lite äldre tider. Men det finns också moderna exempel. I vår förening startade det första matlaget för åtta år sedan och det är fortfarande i full gång. Få lämnar det trivsamma gänget. Flera matlag har undan för undan tillkommit. Att laga mat och äta tillsammans är alltid roligt och skapar hållbar vänskap.

Så här har vi gjort. Grunden utgörs av ett kök med fyra spisar och allehanda köksredskap. I anslutning ligger en matsal där det finns servis för ett dussin gäster. De tolv medlemmarna i matlaget träffas var tredje söndag eller lördag. Två per gång tar på sig att svara för inköp och att ge råd om recepten. Resten hjälper till med olika sysslor. Många händer gör ett lätt och roligt arbete. Annan uppläggning är möjlig. Varje matlag bestämmer själva hur de vill ha det.

Kök och matsal disponerar vi gratis genom Medborgarskolan och kostnaden för mat och dryck delar vi upp för varje tillfälle. Det brukar bli 85 till 110 kronor för allt. Vårt kök ligger på Byggmästargatan 9.

=========================================

Till Byggmästargatan kommer du enklast med buss nummer 7, hållplats Byggmästargatan. Sedan är det bara två hundra meter att gå. Buss är bra efter god mat och dryck. Ta gärna med vänner och bekanta, de är välkomna till våra
matlag.

När: Torsdag 15 september kl 14-16
Var: Träffpunkt Storgatan 11, stora salen 1:a våningen

Där kommer några av de som varit igång i åtta år att ge tips och råd. Du kommer att få möjlighet att boka dig i ett matlag på en tid som passar dig.

Nästa händelse blir att de nybildade matlagen träffas i köket på Byggmästargatan 9 för att planera hur de vill ha det. Någon av dem som redan är med kommer att finns på plats för att göra alla hemmastadda.

Kontaktperson för öppet hus; Åsa Näsström