Besök på en solcellspark

Föreningen besökte Solcellsparken invid E18, nära Västerås. Solcellsparken är ett samarbete mellan Kraftpojkarna och Mälarenergi. Försäljningschef Christian Tapper gav oss en mycket ingående information om solenergin och uppbyggnaden av solcellsparker samt planeringen av flera parker.

Det finns 100 solföljare placerade i parken. De är 70 kvadratmeter stora. På varje solföljare ryms 40 solcellspaneler. Parken beräknas ge en årsproduktion på ungefär 1,2 miljoner kilowattimmar. Det motsvarar hushållselen i cirka 400 lägenheter per år. En satsning på solel ligger rätt i tiden. Det var spännande att få följa denna utveckling.

Direkt efter studiebesöket i solcellsparken åkte vi vidare till Orresta golfrestaurang för lunch. Mycket god och riklig sådan bestående av pannbiffar med rårörda lingon och hemlagad potatismos samt kaffe som avslutning.

29 personer, varav knappt hälften män, deltog i denna resa den 13 oktober.

Text Solveig Danson

Mer om resmålet (öppnas i eget fönster)