Upptaktsmötet inleder hösten

Upptaktsmötet blev ovanligt välbesökt. Det är glädjande att en bra bit över hundra personer kom och ville ta del av vår information kring höstens programblad.

Inledningsvis vidtog en presentation av oss i styrelsen och information om hur och med vad vi kommer att jobba under hösten.

Ett antal representanter från de olika programpunkterna informerade och några av programpunkterna illustrerades med hjälp av sketcher vilket verkade uppskattas av deltagarna.

Presentationerna avslutades med en frågestund och till slut inbjöds till fika, kaffe och kaka. Kakorna räckte tyvärr inte till alla, vi får bättra oss till nästa gång!

Behovet av fler aktiva medarbetare nämndes också på mötet. Har du lust att göra en insats, kontakta mig eller någon annan i styrelsen så blir du tilldelad en mentor som stöder dig i uppdraget.

Britt-Marie Gunnarstedt, ordförande FAS Uppsala
Lena Runfors och Ulf Holmqvist från styrelsen hälsade medlemmarna välkomna allteftersom de droppade in.
Det är tur att vi kan hyra in oss på Missionskyrkan stora lokal.
Programmakare Christina Söderbom inbjöd till flera konstnärsbesök.

Torsten Åkesson, ledamot i styrelsen, presenterade sig, 

Elisabeth Agell, styrelsens sekreterare samt…

…kassör Ruben Jonson och ordförande Britt-Marie Gunnarstedt gjorde detsamma.

Catarina Ehinger är ny i styrelsen och har gjort sitt första program, en teaterresa till Stockholm och musikalen Billy Elliot. Dagen efter upptaktsmötet kunde medlemmarna börja boka in sig på många av aktiviteterna, biljetterna till Billy Elliot tog slut efter drygt två timmar.

Alla i styrelsen gör program eller hjälper till med administrationen kring dem. Vice ordförande Margareta Engvall berättade om reprisen av populära tvåkampen − bowling/minigolf med räksmörgås och ett glas mousserande vin.

Föreningens webbredaktör och teaterombud Ulla Englund passade på att påtala vikten av att gå in på hemsidan då och då, bland annat för att inte missa information om roligheter som har tillkommit efter att programbladet gått till tryck. Dessutom propagerade hon för teaterbiljetter till ombudspris.

Nya programmakare Gunilla Haga illustrerade roligt Lars Molins film Potatishandlaren. Dagen efter fick vi dessvärre veta att filmvisningen är inställd på grund av föredragshållarens förhinder.

På programmet i höst står mannekänguppvisning, Ulf Holmqvist, Inga Pålsheden och Marianne Kristoffersson efterlyste flera mannekänger.

Efter alla presentationer blev det trängsel vid kakorna och kaffet. En god avslutning på en fin eftermiddag.

Foton Ann-Britt Torsek | Bildtexter Ulla Englund