Med Lars Wallin på Artipelag

Kläddesignern Lars Wallins utställning ”Fashion Stories” på Artipelag besöktes av en busslast glada Aktiva Seniorer från Uppsala den 9 mars. Men vi var många som inte kom med på den populära resan, en buss har ju ett begränsat antal sittplatser och en guide kan inte ta alltför många deltagare i sin grupp. Söndagen den 12 mars var sista utställningsdagen så det fanns inga möjligheter för programmakaren Britt-Marie att dubblera resan heller.

Men skam den som ger sig. Vi var tre design- och Artipelag-intresserade vänner i föreningen som i egen bil (Yvonnes) reste till utställningen under lördagen, den näst sista utställningsdagen. Ett litet smakprov på vad vi fick se delar vi med oss av här.

P.S. Det var lika långa köer till lunchen under lördagen som vi har hört att det hade varit under torsdagen så vi beslutade oss för att äta lunch på hemvägen. På Arlandastads golfklubb i Rosersberg serverades vi en underbar fiskgryta! Och solen sken på oss under hela dagen.

Den första monterns innehåll. Sobert svart, grått och vitt…
…och raskt över till häftigt rött.
Här och var hängde skisser.
”Brud” var ett av utställningens fyra teman.
Ljuvliga spetsar.
Kvinnligt så det förslår; rosa, volanger, rosetter.
Androgynt mode?
Hembygdsdräkt, rutig kavaj och fjädrar – en spännande kombination.
Tema ”scen”: Vid krogshowen på Hamburgerbörs 2013 bar Jill Johnsons denna.
Inte bara kläddesigner. Även en Flora-ask önskar förnyelse.
Mer från tema ”scen”: Ett par av det 100-tal scenkostymerna som Lars Wallin skapade till baletten Gustav III på Kungliga Operan 2008.
Vackert även i damrummet, handfat för sex personer.

Text & foto Ulla Englund
i sällskap med Yvonne Ahlkvist och Elisabeth Agell.