En härlig räkkryssning i höstsolen på Mälaren

Cirka 100 medlemmar stod huttrande i den snåla höstblåsten i väntan på båten Sjösaga, som kom in vid 10-tiden till Skarholmens brygga. Efter avprickande och koll att alla var med gick vi ombord där det bjöds på goda ostmackor och kaffe. Värdarna Sven-Gunnar och Ruben hälsade alla välkomna och önskade en trevlig dag och resa.

Vi for iväg mot Sigtuna i lugnt vatten och soligt väder. Mycket att se både i båten och utanför längs stränderna. Vi passerade en massa intressanta hus under guidens ledning och via båtens högtalarna fick vi information om bland annat Skoklosters slott.

I Sigtuna fick vi två timmar för egna aktiviteter innan det var dags att gå ombord för färd hemåt och för RÄKFROSSA måste man säga.

Den utomordentligt trevliga personalen hade dukat upp till oss alla med bröd, ost, många goda såser samt vackert välfyllda skålar med goda räkor.

Vi tuffade på så sakta hemåt under gemytlig samvaro. Båtpersonalen bjöd då på en överraskning i form av musikunderhållning, glad och svängig musik och sång av ”Vestarna”.

När vi närmade oss Skarholmen tackade vi med applåder Maria och Britt samt övrig personal som ordnat med att vi fick en riktigt behaglig och rolig dag att minnas.

Nu blir det strax dax att gå ombord till RÄKFROOSSA.
Nu kommer den efterlängtade båten.
Några gick upp på övre däck i höstsolens sken.
Lugnt och skönt vatten med vacker utsikt mot strandkanten…
..och här passerar vi Skokloster slott.
Tummen upp för de jättegoda räkorna.

Text & foto Sven-Gunnar Ericson