En underbar sensommardag i skärgården

En underbar sensommardag gjorde vi vår tur till Utö. Skärgården visade sig från sin allra bästa sida. Solen sken från klarblå himmel och vattnet låg spegelblankt. Vi var 50 Aktiva seniorer ombord på Waxholmsbåten tillsammans med massor av övriga passagerare. Trots det väntade kaffe med dopp på oss när vi steg ombord.

En guide väntade på bryggan vid Utö och hon tog oss med på en tvåtimmars rundtur kring byn och gruvorna medan hon berättade Utös historia från gamla tider och fram till modern tid. Vandringen slutade vid Utö värdshus där en härlig lunch väntade.

Vistelsen på Utö avslutades med fri tid för egna strövtåg tills båtens avgång till fastlandet och Årsta havsbad. Vi återkom till Uppsala på utsatt tid och mycket nöjda med denna underbara skärgårdstur.

Tack till alla medresenärer!

Vi väntar på att få åka till Utö med Waxholmsbåten.
Guidning på Utö.
Kaffe på maten i värdshusets trädgård.
Utsikten från Utö värdshus.

Text & foto Solveig Dansson