Vattengymnastik rekommenderas

I anrika Svettis vid Svandammen i Uppsala träffades vi en gång i veckan under våren för att göra vattengympa. 

Det finns många sätt att röra på sig för att må bra. Att röra sig i vatten är skonsamt för leder och muskler. Efteråt infinner sig en mjuk, rörligare kropp och en behaglig trötthet. Jag går på vattengympa för då klarar jag av att göra hopp och andra rörelser som jag inte klarar på land. Vattnet ger hjälp i rörelserna men även ett behagligt motstånd.

Bassängen i Svettis.

Basängen på Svettis är behagliga 32 grader varm, det gör att musklerna mjukas upp och slappnar av så skönt. Anne, vår ledare, ger oss ledning i rörelserna så att hela kroppen får sin del och med olika tempon får vi pulsökning, avslappning och stretching. Verkligen något att rekommendera.

Väl mött på Svettis under hösten, mer information i höstprogrammet.

Text & foto Ulla Blomstedt