Med ”Madam” till Sandhamn

Båten ”Madam” hade 57 Aktiva Seniorer med sig ut till Sandhamn i lördags.

Där guidades vi runt på ön i två grupper. Intressant. Sandhamn har en mycket lång historia med sjötrafik, lotsar med mera. Det är ingen fiske- eller lantbruksö utan en tjänstemannaö. Den så kallade gräddan av segelfolket håller till på ön och Kungliga Segelsällskapets (KSSS) klubbhus finns där. Ön är mycket lik Gotska Sandön – består mest av sand. Egentligen heter den Sandön.

Lunchen på Sandhamns Wärdshus var ypperlig. Det serverades lax, strömming och Wallenbergare. Efter lunchen promenerade vi runt på egen hand och många av oss inhandlade limpa eller andra godsaker från bageriet.

En del resenärer hade följt tipset att läsa Viveca Steens deckare från Sandhamn och kunde känna igen sig från böckerna där hon beskriver en del boenden och stränder på ön.

Vädret bjöd på växlande molnighet med en hel del sol under resan. Riktigt bra med tanke på hur regnskurar har öst ner den senaste tiden.

Text Solveig Dansson