Rundtur på Åland

Den guidade turen på Åland blev en lyckad rundtur, med en guide som lyckades berätta både kunnigt och levande om vad vi såg.

Första uppehållet var vid Finströms kyrka från 1200-talet. Interiören var väldigt vacker med många målningar och skulpturer. Och kyrkogården var en riktig pärla, med många ovanliga inslag som syns på bilderna.

Smakbyn är en storsatsning med restaurang, butik och vintillverkning. Där fick vi Ålandspannkaka förstås.

Sedan for vi till Jan Karlsgården, ett friluftsmuseum. Där var otroligt vackert, med mycket att se. På väg tillbaka till Eckerö for vi neråt Mariehamn och sedan norrut. Resan avslutades med smörgåsbord på båten. Vi hade tur med vädret, så sammantaget var det en väldigt fin resa vi gjorde.

Porten till Finströms kyrka.

Kyrkogården.

Ålandspannkaka på gång i Smakbyn.
Liten lektion om vintillverkning.

Jan Karlsgården, ett friluftsmuseum.

Text & foto Lisbeth Elfsberg