Träslöjd

Träslöjd – Nystart 7 oktober!

Träslöjd bedrivs i form av två studiecirklar som träffas på torsdagar i en förmiddagsgrupp kl 10-13 och en eftermiddagsgrupp kl 13-16.

Vardera gruppen kan vara maximalt 7-8 deltagare för att undvika kö vid maskinerna och arbetsplatserna.

Deltagarna har förstås träslöjd som gemensamt intresse och vi hjälper varandra utifrån var och ens kunskaper och erfarenheter. Gemensam fika med social samvaro är också en viktig del av verksamheten.

Vi håller till i Nyby Servicehus på Leopoldsgatan 5. Där har vi tillgång till både lämpliga lokaler och utrustning, t.ex.:

  • Slöjdsal med hyvelbänkar, de vanligaste verktygen för träslöjd, skåp med verktyg.
  • Maskinrum med cirkelsåg, bandsåg rikt-/ planhyvel, borrmaskin, bandputs och träsvarv.
  • Rum för metallarbete, verktygsslipning m m.

Deltagarna bestämmer själva vad de vill tillverka och svarar också för material och eventuell övrig utrustning som krävs för detta, utöver den på plats redan befintliga.

Exempel på vanliga alster som skapas i denna verksamhet är t.ex. pallar, hyllor, skåp, slevar, bokstöd i olika former, askar och brödfat i svepteknik, prydnadsdetaljer, skålar, fönsterbågar och andra detaljer till hus och hem…. Listan är i det närmaste oändlig, se exempel nedan.

Välkomna!

Kontaktpersoner
Karl-Erik Petersson, telefon 018-33 40 99/ 0707-16 37 48
Per-Eric Johansson, telefon 0705-26 00 46

Om Träffpunkterna, Klicka här (öppnas i eget fönster)

Om du är intresserad av att eventuellt komma med i en grupp är du välkommen att hälsa på oss på plats, men kontakta då först någon av cirkelledarna Karl-Erik Petersson eller Per-Eric Johansson för överenskommelse om lämplig tid. Kontaktuppgifter enligt ovan.