Boule

Boule

Vi håller på med en rejäl satsning på boule

Om boule brukar sägas att man lär sig reglerna på fem minuter men att det tar år att behärska spelet. Taktik och bedömning skapar en alltid närvarande spänning. En nybörjare kan göra ett kast av världsklass. Att upprepa det är en annan sak!

I praktiken kan alla delta. Spelet är måttligt fysiskt krävande. Boule är även en social sport, goda samtal frodas, fika och småprat är viktigt. Vi brukar fika i ”halvlek” så tag även med kaffe eller te och något att tugga på om du vill.

Vi brukar vara mellan 10 och 16 spelare. Men det finns plats för fler. Om det passar så spelar vi i lag om två spelare med tre klot var. Vi lottar lagens sammansättning varje gång. Vi betonar inte tävlandet på bekostnad av nöjet. Men vi genomför varje år en cup-tävling med singelspel. Blir vi fler deltagare kan vi ordna samma sak med två-manna-lag.

Vi har också deltagit med ett (och senast med två) lag i Boulealliansens fredagturnering. 

Spelet i Gottsunda har avbrutits för gott. Hallen skall rivas och en ny hall på annan plats finns kanske först till sommaren 2021.

Utomhus på Fålhagens grusplan fortsätter vi när vädret tillåter det. Vi träffas tisdagar klockan 13 och håller på 2-3 timmar.

Gratis parkering och goda bussförbindelser från Uppsala centrum.

Det finns tillgång till toaletter och sittplatser.

Ingen kostnad på Fålhagen.

Kontakta Anders direkt. Spelet är redan igång! Vi hjälper dig med reglerna om du är nybörjare. Klot kan köpas för en rimlig summa. Man måste inte ha proffsklot!

Kontaktperson: Anders Uddgren, telefon 0768-03 66 09

Liten bouleinstruktion: Se på Youtube