Hem » Bowlinginformation från en bekymrad medlem

Bowlinginformation från en bekymrad medlem

Sedan banorna öppnades för oss igen i september har jag sett att antalet spelare inte återgått till det tidigare. Beslutet att avreservera speltimmen 15-16 visade sig därför vara helt rätt: alla 10 banorna proppfylldes i onsdags av entusiastiska ungdomar, till glädje och andhämtning för Fyrishovs Bowling.

Pandemin må ha fått oss att gå i ide, nu är det dags att krypa ut.

Vart tog ni vägen, ni förut så spelglada Aktiva Bowlare? I onsdags var vi bara 13; fem kl 13 och åtta kl 14. Säger sig självt att något måste göras om vi ska kunna behålla ens en enda bana. Eller kommer denna en gång så livliga och livskraftiga sektion inom Aktiva Seniorers ”regelbundet återkommande verksamheter” att dö sotdöden av brist på deltagare?

Minskade ert intresse för att ingen kunde/ville åta sig det Bengt Karlsson skötte så skickligt: resultatsammanställning, slutspel och avslutningskalas? Inget av detta kommer förstås att återuppstå i höst, men kanske går det att uppbåda ett intresse hos någon eller några att åta sig uppgiften inför vårterminen? Annars är väl själva spelet det viktigaste, ljudet av 10 käglor som faller… Och att föra sin egen lilla resultatlista…

Onsdag 10 november kl 13.00

Ni som varit med ett tag minns säkert Hasse Strandberg som vid varje terminsstart gav oss tips och råd om spelet. Olle och kollega har nu erbjudit sig att vara instruktörer och friska upp minnet och tekniken hos dem som alltså inte spelat på länge. (Er andra också, förstås.) De trivs med vårt gäng och vill gärna ha oss kvar. Och vi, vi trivs med dem, hallen och de förmånliga villkoren. För att inte tala om hur roligt vi har!

Det är ingalunda som självutnämnd bowlingkapten jag skriver, utan som en mycket bekymrad medlem.

Hoppas vi ses den 10:e!

Elisabeth Agell
0733 26 14 05

Mer om bowlingen här

(Detta är även ett massutskick till medlemmar i föreningen Aktiva Seniorer som spelat bowling tidigare)