Hem » Golfturnering mellan Aktiva Seniorers föreningar

Golfturnering mellan Aktiva Seniorers föreningar

Vill du delta i en utslagsturnering i golf för Uppsalas Aktiva Seniorer? Anmäl dig senast den 5 maj till Roland Olsson, olsson.roland4@gmail.com, tfn 0705-14 47 12. Roland sammanställer namnen och skickar listan till förbundet. Uppsala behöver få ihop minst åtta namn, fyra par.

Förbundet vill veta om det finns intresse för en utslagsturnering mellan föreningarna som ett sätt att öka kontakterna mellan våra olika föreningar.

Spelordning

När förbundet vet hur många föreningar som vill vara med gör man en spelordning där närliggande föreningar möter varandra i första omgången. Därefter ökar avståndet, men förbundet försöker minimera resorna.

Matcherna spelas på en bana ungefär mitt emellan de två föreningarna. Föreningarna kan även komma överens om att spela på en av föreningarnas hemmabana, men då är utgångspunkten att deltagarna delar på green feen. Tävlingen genomförs i par som bästboll-match. Det innebär att utgången på varje hål bestäms av det bästa nettoresultatet i varje par.

Med tanke på att föreningarna är olika stora och har olika många golfintresserade bestämmer föreningarna sinsemellan hur många par som ska delta. Antalet bestäms av den förening som ställer upp med minst antal par. Minsta antalet par är dock fyra. Damer och herrar spelar tillsammans. Segrande förening går vidare till nästa omgång.

Detaljerad information med spelordning, datum, handicapberäkning med mera skickas ut när intresset är tillräckligt stort för att genomföra turneringen.

Ingen förening har i år anmält intresse för att arrangera det traditionella FAS-mästerskapet i golf. Kanske återkommer den i samband med årsstämman i Alingsås 2022.