En spännande bangolffinal

Det blev en riktigt spännande final där utgången var osäker långt in på den tredje rundan. Så ska det vara i en bra final. Grattis Ahmad till segern, Ortram och Kurt till pallplatser och Ivar och Jan till en bra satsning.

Startfältet i Aktiva Seniorers finalspel i bangolf 2019. Från vänster: Ivar Rylén, (5:e plats), Ortram Fischer (2:a plats), Ahmad Sarehkhani (segrare), Jan Nilsson (5:e plats), Kurt Nyberg (3:e plats).

För att få delta i finalen krävdes högst 100 slag sammanlagt på tre rundor. T.ex 92 banor med 2 slag och 8 med spik d.v.s. 1 slag. Bästa kvalresultat 85 slag av Ahmand. Då handlar det om 85 tvåor och 23 spikar.

Prisutdelning kommer att ske vid Aktiva Seniorers idrottsgala den 18 december i Bowlinghallen i Fyrishov. Alla deltagare i bangolfen är välkomna.

Pris för fest med garanterat god smörgåstårta, måltidsdryck och kaffe är 30 kr/deltagare. Mera festliga drycker kan köpas i baren. Vill du spela en timme bowling så blir det totalt 60 kronor.

Bokning till Bengt via e-post (bengt.sg.karlsson@telia.com)

Bilden från vår tävling i bangolf den 5 september visar ett historiskt ögonblick, nämligen de sista tävlande på banan vid Kap.

Efter 35 år ska allt rivas till förmån för en bro över Fyrisån. Det blev således Aktiva Seniorerna som stod för avslutningen. Det kändes vemodigt trots att en ny och bättre anläggning ska byggas längre 400 meter söderut. Vårt spel pågick i 16 år.

Tack för trevlig samvaro och grattis till fina sportsliga prestationer. Avslutar med en låt om saknad.
”Ja nu är det slut på gamla tiden
nu är det färdigt inom kort.
Nu ska hela rasket rivas,
nu ska hela rasket bort.
Så jag tar farväl
och stora tårar rullar på min kind.
Nu är det slut på gamla tider,
nu går banan vid Kap i himlen in.”

Text och foto
Bengt Karlsson
Telefon: 018-30 10 76