Bowlingavslut våren 2018

Så var bowlingen avslutad för denna säsongen i och med att bakertävling och avslutningsfest hölls för en vecka sedan. 

Slutspelets vinnare

Den 2 maj, när sista spelomgången var, höll dramatiken sig närvarande ända till att de sista kloten rullat i slutspelet. Göran Lennqvist presterade 222 och 216 poäng. Det innebar att han var bara 3 poäng bakom Inger Ny. Vi som betraktade Ingers ställning som bergsäker inför sista omgången hajade till. Skulle Göran på nytt visa att han var bäst när det verkligen gäller. Han har gjort det många gånger förr. Är troligen ett resultat av att han tillbringat en stor del både av yrkesliv och fritid i sportens värld, det ger vinnarskalle. Men när klockan slog ledde Inger fortfarande med 3 poäng som segrare i slutspelet. Göran grattar och kallar Inger för en riktig boulespelare, vi instämmer. Grattis Inger! Kul också att det blev två damer på pallplatserna.

Damernas mästerskap

Det var inte bara i slutspelet som det hände saker. Marita Johansson presterade 166 poäng i damernas mästerskap. Det gjorde att hon gick om uppstickaren Irene Lindström med 5 poäng. Bra kämpat, Irene! Marita har vunnit förr, tala om vinnarskalle. Hennes ovanliga högerskruv som högerspelare sitter bergsäkert när det verkligen gäller. Marita berättade att hon hade plats för ytterligare ett segrardiplom på sin vägg så segern satt extra bra. Men Marita, du har väl fler väggar? Grattis till ännu en seger!

Herrarnas mästerskap

På herrsidan hände ingenting; Bo Andersson segrade med sina 631 poäng. Det var 101 poäng före tvåan Björn Ehlin. Vi som tävlar i herrarnas mästerskap räknar med att Bo nästa år är med i slutspelet, Det tycker vi känns rätt bra. Grattis Bo till en seger som kan beskrivas som rena uppvisningen.

Pristagarna. Slutspelsvinnaren Inger Ny flankeras av Bo Andersson och Marita Johansson. Prisutdelare var föreningens ordförande, Britt-Marie Gunnarstedt.
Lag 6, Benny Eriksson Roland Wadén Gösta Ivarson, Ortram Fischer, vann Bakertävlingen.
Föreningens ”sportchef”, Bengt Karlsson, tackades med blommor och presentkort av bowlinggänget via Kenny Bjälkensäter.

Text: Bengt Karlsson | Foto: Ulla Englund