Julpub för dem som tror på tomten

Nöjespatrullen bjöd till ”Julpub för dem som tror på tomten” den 1 december. Träffpunkten Storgatan 11 fylldes under förväntansfullt sorl av 65-70 medlemmar, som naturligtvis alla trodde på tomten.

Efter en värmande glögg intogs borden, som var dukade med stor jultallrik, bröd och dryck. Från scenen underhöll paret Elsa och Örjan från Tobo, inte bara med musik i juletid utan också med mycket annat från egen och andras musikproduktion. Skönsång av Elsa blandades friskt med burleska och humoristiska texter från Örjan och däremellan med bekanta slagdängor, som fick huvuden att gunga och fötter att stampa.

Med en snabb och något svårförståelig metod förrättades ”lottdragning” utan lotter och med generöst bistånd från Svenska Akademien (med reservation för den uppgiften) mottog fem deltagare varsin bok i skiftande kategorier.

Prisutdelaren Ulf Holmqvist överlämnade vinsterna tillsammans med några personliga ord till var och en. I motiveringarna kunde anas en stark önskan att på detta sätt stimulera den bokliga bildningen inom föreningen.

Som vanligt var det tyvärr många medlemmar som inte kunde beredas plats men det finns en förhoppning om att snart kunna presentera en annan och större lokal för liknande arrangemang i framtiden.

Ulf Holmqvist, Inga Pålsheden, Ing-Britt Westerling och Marianne Kristoffersson ska alla ha ett stort tack för många timmars arbete för att ge oss en trevlig eftermiddag.

Text: Lena Svensson  | Foto: Marianne Kristoffersson