Anita Lundin

Anita Lundin har inte förrän nu, sedan årsmötet i mars, varit ”vanlig” medlem. Hon har ingått i föreningens styrelse i cirka 14 år; som kassör och vice ordförande och senast som föreningens ordförande.
Nu har Anita fått mer tid att ägna åt barnbarnet Sigge, 3 år.

Anita avtackades 1 mars efter 14 års styrelsearbete för Aktiva Seniorer i Uppsala.

Hur kom det sig att du blev invald i styrelsen?

Jag skulle sluta min anställning inom det som tidigare var Pharmacia och visste att det gällde att skaffa sig en ny sysselsättning. Jag såg en blänkare om Aktiva Seniorer i Medborgarskolans tidning och tyckte det lät intressant (jag visste absolut inget om Aktiva Seniorer då).
Jag ringde det telefonnummer som stod och hamnade hos Bengt Karlsson, dåvarande ordföranden. Vi träffades innan jag hade slutat min anställning och jag sade till Bengt att jag kunde arbeta med något, om det behövdes. Och ja, de hade ingen  kassör till styrelsen. ’Visst’, sade jag, jag har aldrig arbetat som kassör men det måste man ju kunna lära sig” och Bengt blev min läromästare. Föreningen hade ingen vice ordförande heller så jag blev det också. 

Vilka uppdrag har du nu i föreningen?

Jag har precis avgått ur styrelsen och har bestämt mig för att ta ett ”sabbatsår”. Jag ansvarar dock fortfarande för medlemsregistret. Senare kommer jag väl att vara ansvarig för några aktiviteter. 

Berätta om något speciellt som hänt under åren

Det som definitivt var något speciellt under de här åren, som jag arbetat med föreningen, var vårt tioårsjubileum. Vi slussade 300 personer under en dag på Storgatan 11  mellan ett antal stationer med olika innehåll och alla bjöds på fantastiska snittar, som medlemmarna med Monica Bengtsson i spetsen hade ordnat. Vi var många funktionärer som såg till att alla var där de skulle vara och alla verkade nöjda med dagen, när de gick hem. Och alla vi funktionärer var också nöjda, och trötta, när vi gick hem. För övrigt tycker jag att hela tiden som jag arbetat i föreningen har varit rolig och stimulerande. Vi har fått mycket positiv respons från övriga medlemmar, bland annat för att vi haft och har ett fantastiskt trevligt och innehållsrikt program.

Hur ser du på bristen på medlemmar som vill arbeta i föreningen?

Att delta i arbetet i föreningen gör att man lär känna andra medlemmar på ett helt annat sätt än när man bara deltar i olika aktiviteter. Därför tycker jag det är lite synd att inte fler tar chansen att vara med och bidra till detta positiva, som föreningen står för.

Vad gör du med den eventuella tid du fått över på senare tid?

Visst har det blivit en del tid över nu, jag var ju ordförande de sista fyra åren, och det tar lite extra tid att vara ordförande. Nu är det vår, nu har vårbruket på kolonilotten börjat. Där kommer jag att ägna mycket tid det närmaste halvåret. Barnbarnet Sigge fyllde precis 3 år, och självklart blir det en hel del tid jag ägnar åt honom. Jag är fortfarande god man/förvaltare för sex personer. Och så är det skönt att bara vara emellanåt också.

Foto: Sven Tideman