Monica Bengtsson

Monica Bengtsson var jubileumsgeneral i våras, det vill säga den som huvudsakligen ansvarade för att föreningens 10-årsjubileum fungerade över all förväntan. Monica är dessutom först ut i vår serie om personer som arbetar för alla medlemmars bästa i föreningen.
Läs mer om jubileumsdagen.

Kan du berätta något speciellt som hände under jubileumsdagen?

Glädjen hos alla som medverkade var härlig! Brukar säga att man har roligast i köket vid stora fester. Visst fick vi beröm och uppskattning av många deltagare men att se de medverkande funktionärerna så nöjda och glada var underbart. Att arbeta tillsammans i glädje är det allra bästa sättet att lära känna varandra. Många fördjupade sin vänskap och det känns bra. Allt gick bra utan några som helst missöde. Medverkande och utställare var mycket nöjda.

Hur länge har du varit med i föreningen och vad har du ansvarat för under årens gång?

Jag har varit med i föreningen sedan 2006 och hela tiden varit en aktiv medlem. Började med att gå på många öppna caféträffar och lärde känna nya vänner.

Anmälde mig intresserad av flera utlandsresor, till Afrika var vi över 20 intresserade. Till slut var vi två som åkte till Sydafrika. En underbara resa och en ny vän för livet. Vi har varit till Afrika en gång till sedan dess.

Ett par år var jag med i programgruppen. Det var mycket trevligt och det innebar också att man ofta var ansvarig för en programpunkt.

Vad ansvarar du för just nu?

Jag har jag enbart ansvar för akvarellgruppen. Vi målar akvarell tillsammans. Jag startade gruppen hösten 2010. Nu är det sjunde terminen och vi är för tillfället 15 medlemmar. En av deltagarna har varit med hela tiden. Det är ingen kurs utan vi tipsar varandra om färger, metoder, med mera. Höstens grupp är oerhört duktig, många har gått kurser för flera konstnärer och har ett stort kunnande. Hoppas att vi kan visa upp vårt måleri någon gång. Utställningen vi hade i våras i samband med jubileet blev mycket uppskattad och nu är vi ännu bättre…

Berätta om något särskilt roligt/oväntat som hänt dig under de här åren.

Persisk afton. Ni som har varit med håller nog med mig. God, spännande mat, trevligt kåseri om mattor och iransk kultur, överraskande lotteri och mattköp… Bussturen hem med alla glada medlemmar efter en helkväll i Stockholm, det var underbart.

Vad är det bästa med vår förening?

Den stora valmöjligheten på aktiviteter. Gemenskapen med andra.