Dramatisk avslutning av årets bangolf

Sista tävlingsdagen för säsongen var den 13 september. Dagen bjöd på klockren sportdramatik. Göran Lennqvist och Bengt Karlsson utkämpade en stenhård duell. Bengt hade, när spelarna lämnade det sjuttonde hålet, lyckats gå om Göran som lett tävlingen under hela säsongen. Bengt hade tre slag på sig för vinst och fyra för delning.

Hål nummer aderton är ganska lätt så utgången kändes klar. Men ingen har segrat förrän sista bollen är slagen. Bengt darrade ordentligt och fick 5 i hål. Rättvis segrare efter en stabil och väl genomförd säsong blev Göran Lennqvist. Hans första seger och Bengts första förlust efter tio år.

Grattis Göran, bra jobbat! Det är en osannolik händelse att tävlingen skulle avgöras på sista hålet efter cirka 750 spelade under säsongen.

Görans nästa mål är att också ta hem bowlingen där han segrat en gång och tillhört den absoluta toppen under många år. Det kan rent av bli aktuellt att fira en dubbelsegrare när den gemensamma prisutdelningen går av stapeln den 5 december kl 14.00 på Fyrishov.

Text Bengt Karlsson

Till Bangolfsidan